“Næste station PTSD” – selvbiografi af Lone Malouna Free Jensen

Opdateret 15. september 2023

Om "Næste station PTSD"

Denne bog indeholder uden censur og med ærlighed, den ægte historie om mig, en kvindelig lokomotivfører, og hvad jeg kom ud for, og som satte sine spor på krop og sjæl. Bogen har jeg fortalt ud fra dagbøger og tekster, som jeg begyndte at nedskrive efter flere psykiateres opfordring, da de mente, det ville hjælpe mig til en healing af mit ødelagte sind.

Fandt min styrke

Med mine egne ord og følelser beskriver jeg, hvordan jeg havde det i de situationer, jeg mødte og stod i gennem 10 år. Alt det, der ændrede mig fra at være en stærk kvinde med et ansvarsfuldt job, alenemor til fire, vellidt, stolt og med god styrke, og til lige pludselig at stå i orkanens øje, hvor tingene begynder at krakelere psykisk. Det var ikke kun arbejdsmæssigt, men også privat, jeg krakelerede, på grund af svigt og magtesløshed over to af mine børns kampe, der endte med flere diagnose. Deres kampe kæmpede jeg ved siden af min egen, og indimellem var jeg depressiv, var låst fast i min egen osteklokke, og var efter år med en følelse af afmagt opgivende og næsten passiv.

Da jeg erkendte mine svagheder, fandt jeg mine styrker. Jeg gik gennem ild og vand ad flere omgange og blev retraumatiseret flere gange, og ved at kaste mig ud over kanten, begyndte at mærke mig selv og føle, at jeg var i live. Med stædighed og viljestyrke arbejdede mig frem til en tålelig dagligdag, hvor jeg fandt redskaber og troen på mig selv efter en lang rejse i Indien, Nepal og Thailand. Rejsen blev mit livs rejse, og i særdeleshed min indre rejse, da jeg her fandt en ny styrke i mig selv efter meget stærke oplevelser med sygdom og dødsangst, der gør, jeg i dag efter mine kampe lever igen.

Forfatteren

Lone Malouna Free Jensen fik efter flere traumatiske oplevelser fra jobbet diagnosen PTSD. Det åbnede op for den kreative side, hvor det alternative kom til at fylde mere. Hun fik en stor interesse i at male og hjælpe udsatte og ligesindede og valgte at skrive om PTSD set og følt fra egne oplevelser.

Citater fra “Næste station PTSD”

“Jeg kommer kørende tæt på EN STATION som gennemkørende, ser i det fjerne at der bliver arbejdet ved skinnerne, gør som vi skal efter forskrifterne, fløjter og ser, de giver en arm, alt er o.k. – men lige pludselig vælter en mand ud foran mig i mørkt tøj. Jeg hører lyden som når man knækker en kylling.”

“Har energi til at lave mad i dag. Det er dejligt. Især for børnene. Det er nemlig ikke altid, jeg kan overskue det. Det er min PTSD (posttraumatisk stress), som styrer min hjerne. Jeg er ganske normal det meste af tiden, men den lidelse gør desværre, at jeg kan få hukommelsessvigt, gå helt i sort og ikke være i stand til at handle, er ligesom lammet. Det værste er, at man bagefter er klar over sin tilstand og bliver ked af det.”

Detaljer

Format: Hæfte, lydbog og E-bog.

Forlag: Forlaget Mellemgaard

Udgivelsesdato: Marts 2021

Udgave: 1

Sidetal: 229 sider

Sprog: Dansk

Hæfte

ISBN: 9788772375557. Vægt: 372 g. Dybde: 17 mm. Bredde: 150 mm. Højde: 220 mm.

E-bog

ISBN: 9788772377230.

Lydbog

ISBN: 9788772379296