Bøger

Tør jeg elske dig?

Af Pia Serup, forfatter og redaktør på KompleksPTSD.dk

”Du har aldrig haft det rigtig godt med dig selv,” kom det fra psykologen.

Ordene låste op for et fængsel af smerte, som jeg gennem et langt liv havde pakket væk i mit bryst. ”Nej. Det har jeg ikke.”

Jeg bristede i gråd. ”Mit altoverskyggende problem er, at jeg er bange for, at der ikke er nogen, der rigtig kan lide mig. Hvis de virkelig ser, hvem jeg er, så kan de se, at jeg ikke er værd at elske, og så forlader de mig.”

[Fra Tør jeg elske dig? af Pia Serup]

 

Pia er en kvinde i starten af 30érne som brændende ønsker sig en kæreste. Hendes erfaringer med mænd er imidlertid præget af hurtig sex og svigt. Hun vil bryde det mønster og bliver derfor coachet af psykologen, Erik. Med hans støtte lærer hun at genkende mænd der vil hende det godt, og får samtidigt forbedret sit skrantende selvværd.

Da hun senere bliver gravid og hendes kæreste, frier til hende, kommer tvivlen alligevel op i hende. ”Er han den rette mand for mig? Vil han også forlade mig?” Det får hun svar på, da hun flere gange må se døden og sin egen sårbarhed i øjnene, men også opdager en ukendt styrke hos sig selv.

Pia Serup

Pia Serup lever med kompleks PTSD og er en af redaktørerne på vidensportalen KompleksPTSD.dk. Hendes debutroman, ”Tør jeg elske dig”, tager udgangspunkt i hendes egne erfaringer med svigt i kærlighedslivet, psykisk vold på arbejdspladser og traumer i hendes kontakt med sundhedsvæsnet.